Red-Green

RED-GREEN is een systeem van werken waarbij eveneens biomassa verbrand wordt. Met de daarbij vrijkomende warme verbrandingsgassen bestrijden wij het onkruid. Deze methode van onkruidbestrijding is nog in ontwikkeling.

Het eerste prototype is gemaakt. We verwachten RED-GREEN binnenkort operationeel te hebben. En zoals altijd zal dit in de praktijk heel anders zijn. RED-GREEN zal zich juist richten op de grotere oppervlakten. Ook hierbij is de techniek min of meer vereenvoudigd. We hoeven geen LPG meer te tanken en we produceren in de toekomst geen of nauwelijks geluid.

De combinatie van BLUE-GREEN en RED-GREEN maakt onkruidbestrijding bijna CO2 neutraal, stil, goedkoop, simpel. De bestuurders van deze voertuigen komen uit het sociale vangnet.

Ons Doel

Het doel van onze BLUE-GREEN en RED-GREEN ontwikkeling is een alternatief bieden om echt duurzaam onkruid te gaan bestrijden. Wij streven naar een gifvrije toekomst. BLUE-GREEN en RED-GREEN kan binnen elke gemeente van de Provincie Zuid-Holland toegepast worden. Op experimentele basis wordt BLUE-GREEN reeds succesvol toepast in Alphen aan den Rijn, Rotterdam en Dordrecht.

Toekomst

Het ideale plaatje zou er volgens ons als volgt uit moeten zien:

  • lokaal snoei afval (biomassa) gebruiken voor brandstof
  • de brandstof aanwenden voor onkruidbestrijding via BLUE-GREEN en RED-GREEN
  • met mensen/machinisten vanuit lokale sociale vangnetten